Brieven schrijven voor gevangenen

De macht van het getal

 

Amnesty voert elke maand gericht actie voor een beperkt aantal individuele slachtoffers van de schending van mensenrechten. Wereldwijd worden dan brieven en emails gestuurd naar de regeringen van de betreffende landen en hun ambassades in Nederland. Wij bezorgen maandelijks de kant en klare voorbeeldbrieven bij de deelnemers aan deze actie, bij voorkeur per mail maar desgewenst ook aan huis bezorgd bij mensen die niet over internet beschikken.

Schrijven voor gevangenen helpt! Op de landelijke website www.amnesty.nl kunt u daarvan de resultaten zien. Zo werd op 11 januari jl. Khaled al-Qazzaz, voormalig medewerker van de Egyptische ex-president Morsi, vrijgelaten. Hij zat meer dan anderhalf jaar zonder aanklacht gevangen. Amnesty voerde onder meer bliksemacties voor zijn vrijlating.

 

 

Schrijven naar gevangenen kan ook. Op de Groetenlijst staan gevangenen, mensen-rechtenactivisten en -organisaties die u middels een brief of kaart een hart onder de riem kunt steken. U kunt de lijst vinden op http://www.amnesty.nl/groetenlijst.

Contactpersoon: Conny Koets, 070 - 5141571, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoeken

Inlogformulier

  • Laatste wijziging: 26 augustus 2022.